Capital del Circ

Des de la seva creació, l’any 2012, el Festival Internacional de Circ –Elefant d’Or– Ciutat de Figueres ha esdevingut l’esdeveniment circense més important i de major renom internacional de l’Estat. L’Ajuntament de Figueres  juntament amb la fundació cultural privada sense ànim de lucre organitzadora del Festival, Circus Arts Foundation, desitgen prendre el relleu a Ginebra 2010 com a Capital mundial del Circ amb la realització d’un ric programa anual d’activitats. A banda de la realització anual del Festival, Circus Arts Foundation custodia un els majors arxius europeus de documentació en el seu Centre internacional d’estudis del circ amb seu a la mateixa ciutat on milers de peces retracen la historia mundial del circ.

L’esdeveniment “Figueres Capital Mundial del Circ” cerca, en primer lloc, prestigiar i valorar les arts del circ reivindicant-les com a art escènica integrant de la nostra cultura i llenguatge artístic internacional que permet traçar pasarel·les tant amb d’altres camps del saber com amb la resta de cultures del món. 

Objectius

La Commemoració de “Figueres – Capital Mundial del Circ” és un projecte de gran envergadura, prioritat de l’Ajuntament de Figueres, que ha de servir de motor per a projectar, nacional i internacionalment, la dimensió històrica, cultural i patrimonial del Circ, destacant els objectius següents:

  • Plataforma d’accions culturals, històriques i turístiques que ajudin a la consolidar les arts del circ com element cultural intimament lligat al passat i present la la Ciutat
  • Promoure la conservació del patrimoni cultural circense en general i en particular posant en valor i difonent l’ampli arxiu documental custodiat a Figueres per Circus Arts Foundation.
  • Amb trascendència Nacional i Internacional
  • Atracció turística, de foment cultural i d’apropament transfronterer

Fomentar la presa de consciencia del Circ com a element cultural permetent la creació d’iniciativa i la participació ciutadana vertebrant i difonent les diferents actuacions del marc de la celebració de Figueres Capital Mundial del Circ.